Semester och trivsel på ön Rügen - Tyskland

Om du vill visa på tyska klick vänligen på flaggan.

Resmå l på Rügen.

Rügen är med sina 926m² den största och förmodligen den vackraste ön i Tyskland. Därför behöver du inte bara njuta av en sommar semester på Rügen utan även året om, eftersom Rügen övertygar med sin skönhet och mångfald året runt. Från norra udden "Kap Arkona" till den södar punkten "Palmer Ort" finns det många sevärdheter och platser att beundra. Bredden på Rügen är 40km och nord - syd - dimensionen är omkring 50km. Den klippiga kusten med sina vikar och små öar som Hiddensee, Ummanz och Vilm ger mycket lugn och ro.


Semesterlägenheter - Rügen

Königsstuhl är den mest berömda krita berget beläget i Jasmund´s nationalpark. Det är 118m hög och det näst högsta berget på ön. Det Högsta berget är Pikberg med en höjd av 161m, inte långt därifrån ligger också Victoriasicht och Wissower Klinken.

På bilden ser man det Königsstuhl och Victoriasicht.


Njut av bad i Östersjön, fiske, vandering eller cykling i denna vackra natur. Ni kommer att ha upptäcka mycket roligt vid besök av "Königsstuhl", miniatyr parken i Gingst, Sörtebeker festivalen, en tur på "Rasender Roland" eller ett besök på det intressanta Oceanografiska museet i Stralsund. Förumot det kan ni koppla av på sandstränderna i Binz eller på dom naturliga stränderna i söder. Ni har även möjlighet att åka en tur med båt från hamnarna i Sassnitz, Sellin eller Lauterbach. Under dessa turer kommer ni att uppleva och njuta av den vackra naturen i Rügen.

Shopping möjligheter finns i staden Bergen, som ligger i centrum av Rügen, eller också i Stralsund.

De största städerna på ön Rügen är: Bergen Putbus Sassnitz och Garz. Välkända badorter är: Binz Sellin Baabe, Göhren och Glowe. När ni närmar er vår ö, kommer ni genom Stralsund och över den nya bron Rügen.